Ons verhaal
Waar wij voor staan?
Root-box staat voor pure smaken met aandacht voor milieu en duurzaamheid. Wijnen met zo min mogelijk chemische toevoegingen en vegetarische recepten met lekkere, gezonde en verantwoorde producten, waardoor je de echte smaken proeft. En als je volle glas dan ook nog optimaal matcht met je groene vork dan kan je niet anders dan gelukkig zijn. Daarnaast doen we ook ons best om zo min mogelijk materiaal te verspillen en zijn al onze verpakkingsmaterialen van duurzame kwaliteit.

Jan
Goede wijn
Jan is vinoloog en proefde tijdens zijn opleiding aan de Wijnacademie voor het eerst biologische en biodynamische wijn. "De zuivere smaken en wijze waarop de wijnboeren bezig zijn met het milieu en het product intrigeerde me. Het product staat voorop in plaats van de marketing en verkoop. Ze letten veel meer dan traditionele wijnboeren op de omgeving en het hele ecosysteem. Ook de wijngaarden zien er veel natuurlijker en gezonder uit, vaak staan er bloemen tussen de wijnranken en soms zorgen kippen of schapen voor bemesting. Dit zorgt ervoor dat de grond niet uitgeput raakt door de combinatie van bestrijdingsmiddelen en de nadruk op productie." De waardering van natuurwijnen duurde iets langer, maar inmiddels is Jan helemaal om. "De geur, smaak en kleur is anders en wordt in de klassieke opleiding vaak als een fout in de wijn gezien. Maar als je daar overheen stapt, proef je het pure. Zeker in combinatie met de juiste gerechten gebeurt er dan iets bijzonders en dát vind ik interessant."

Anna Regina
Goed eten
Na eerst een kleine deli in Rotterdam Noord te hebben gehad, runde Anna Regina samen met Zala in 2023 en 2024 café, bakkerij en winkel ‘Regina’ in Rotterdam Crooswijk. Een plek waar het seizoen leidend was voor de gerechten en dranken en waar onder het motto 'culinary playground' alles mogelijk was wat met kwalitatief eten te maken heeft. Inmiddels is deze pop-up gesloten en doet Anne Regina cateringklussen, events en staat ze op de Rotterdamse Oogstmarkt met seizoensproducten en brood. Anna Regina: "Van mijn ouders heb ik de aandacht voor voedsel en natuur meegekregen. Samen trokken we de natuur in om te wildplukken. De connectie die ik hierdoor voel met eten en de herkomst ervan, breng ik graag over op anderen."

Karim Philip
Goede muziek
Karim Philip studeerde in 2024 af bij de opleiding Musician 3.0 aan het conservatorium in Utrecht, een genrevrije studie. Hij is componist, producer en toetsenist en vrijwel altijd met muziek bezig. "Ik heb het geluk gehad vroeg te kunnen beginnen met het maken van muziek. Inmiddels is mijn passie voor het maken van muziek omgezet naar alle toetseninstrumenten, maar vooral synthesizers, en naar muziekproductie. Naast muziek heb ik een grote passie voor koken en goede wijnen en de combinatie van de drie is al helemaal top. Dit heb ik van huis uit meegekregen. Ik ben ervan overtuigd dat muziek een fijne avond met wijn en goed eten nog eens extra kan versterken en de beleving compleet maakt."